Bild1
Bild2
Bild3
Bild4

Journalistbyrån
 Om Journalistbyrån Anna Petersson
START SAMHÄLLE HÄLSA LIVSSTIL BILDER KONTAKT
Anna Petersson

”Ju mer vi vet om hur andra lever desto mer tar vi in nya sätt att tänka och nya livsstilar."

Om journalistbyrån

Journalistbyrån Stockholm startade 2007 och skriver nyheter och reportage. Journalistbyrån gör och har gjort jobb för Expressen, Aktuellt i politiken och Bonnier tidskrifter.

Jag som skriver heter Anna Petersson och kommer från Småland. Jag har varit reporter på Expressen, Aftonbladet och Aktuellt i politiken. Nu jobbar jag som socionom samtidigt som jag frilansar.

Jag gillar bäst nyheter som man hittar själv och skapar, nyheter som visar vad som ligger bakom olika skeenden i samhället. Jag gillar grävjobb och har bland annat fått den borgerliga regeringen KU-anmäld för brott mot grundlagen.

Min idé med att skriva reportage är att det ska vara kul att läsa och föra människor närmare varandra. Ju mer vi vet om hur andra lever desto mer tar vi in nya sätt att tänka och nya livsstilar. Jag tror också att vi blir mindre benägna att döma andra.

Dessa utbildningar har jag gått:
• Journalisthögskolan
• Socionomlinjen
• Nikon photoschool

På hemsidan finns nyheter och reportage från bland annat Expressen och Aktuellt i politiken. Jag fotograferar också – under fliken Bilder ser du fotografier från mina reportage.

Röster från
redaktörer

Kerstin Thornström
redaktör Specialmagasin, Expressen.

Geting

Anna är idérik och har som journalist visat att hon behärskar det skrivna språket. Hon har genomfört jobben på ett utmärkt sätt och alltid sett till att hålla överenskomna lämningstider. Anna är en duktig och engagerad medarbetare som jag har förtroende för!

Jan Söderström

Jan Söderström
chefredaktör Aktuellt i politiken

Vi på redaktionen vill varmt rekommendera Anna. Anna blev med sin positiva attityd snabbt en i gänget och anförtroddes även stort ansvar för egna journalistiska projekt som hon genomförde med stor självständighet. Vid ett par tillfällen fick Anna extra stort genomslag för egna riksnyheter. Anna är en idéspruta som med rätt inställning tar sig an stort arbetspensum. ”Jag kan göra mer”, ”Jag har ett förslag” var typiska kommentarer på redaktionsmötena. Sånt gillar vi.

Mats Jansson

Mats Janson
redaktör Xperience, Friskis&Svettis Riks

Anna skriver så att det blir roligt att läsa. Hon hittar de saker som är intressanta att berätta om. Egentligen ganska så komplicerade saker känns lätta. Som läsare blir jag berörd för jag kan relatera till frågeställningarna och berättelserna. Jag frågar mig själv hur jag är, vad jag tycker och vad jag skulle vilja göra.